Is u al iets opgevallen aan de labels van nieuwe kledingstukken? Steeds vaker staat er de aanduiding ‘Oeko-Tex Standard 100’ op. Wat betekent dit keurmerk precies? BOVI salespromotion vertelt u er meer over.

Heeft u onlangs een nieuw kledingstuk gekocht? Wanneer u de kartonnen labels van het kledingstuk goed bekijkt, dan is de kans groot dat u op één van de labels het keurmerk ‘Oeko-Tex Standard 100’ ziet staan. Oeko-Tex Standard 100 is een test- en certificeringssysteem voor textielproducten. Met de standaard wordt aangetoond dat de textielproducten zijn getest op stoffen die schadelijk zijn voor de gezondheid van de drager of gebruiker. Producten met dit keurmerk bevatten geen schadelijke of gevaarlijke stoffen en zijn dus zacht voor je huid.
 

Keurmerk voor kleding en andere textielproducten

Het keurmerk wordt uitgegeven door de International Oeko-Tex Association. Bij deze organisatie zijn diverse instituten en labs aangesloten die controleren of de textielproducten aan de Oeko-Tex-standaarden voldoen. Het keurmerk wordt niet alleen toegekend aan kledingstukken (textiel) voor dames, heren, kinderen en baby’s: u ziet het keurmerk ook op tal van andere textielproducten, zoals beddengoed, theedoeken, handdoeken, tafellakens, meubels en speelgoed waarin textiel verwerkt is. 
 

Textielproducten worden steeds opnieuw beoordeeld

Het keurmerk heeft met name betrekking op het textiel, maar ook andere materialen vallen onder het Oeko-Tex Standard 100-keurmerk. Denk bijvoorbeeld aan knopen, ritsen, stiksels en applicaties met prints en coatings. Over de hele wereld maken meer dan 14.000 bedrijven gebruik van het keurmerk Oeko-Tex Standard 100. Voldoen producten over het keurmerk, dan wordt er een certificaat afgegeven. Dit certificaat heeft een geldigheidsduur van één jaar. Na dit jaar wordt er gekeken of de producten nog steeds voldoen aan de testcriteria – deze worden namelijk steeds opnieuw bijgesteld. 
 

Ontdek de textielproducten van BOVI salespromotion

Van sportjassen en windjacks tot bodywarmers, polo’s en caps. En van blouses, broeken en riemen tot sokken en veiligheidskleding: in het assortiment van BOVI salespromotion ziet u een groot aantal textielproducten. Veel van deze textielartikelen beschikken over het keurmerk Oeko-Tex Standard 100. Onze medewerkers vertellen u graag welke artikelen voldoen aan dit keurmerk, zodat u met een gerust hart uw promotionele kleding kunt aanschaffen. Neem nu contact op met onze adviseurs óf maak een afspraak voor een rondleiding door onze showroom. Hier laten onze adviseurs u kennismaken met alle textielproducten én in het bijzonder de textielproducten die beschikken over de Oeko-Tex Standard 100. 

Geschreven op