Duurzaamheid is een hot topic, ook in de kleding- en textielindustrie. Wilt u uw steentje bijdragen aan een duurzame wereld, kies dan voor promotionele T-shirts en polo’s van gerecyclede en biologische materialen. BOVI salespromotion laat u kennismaken met de duurzame kledingstukken van Elevate NXT!

Er is steeds meer aandacht voor duurzaamheid, onder andere in de kleding- en textielindustrie. Deze industrie wordt namelijk gezien als één van de meest vervuilende industrieën ter wereld. Zo komt er veel CO2 vrij bij de productie van bijvoorbeeld onze spijkerbroeken, truien, shirts, jassen en schoenen. Uit diverse onderzoeken blijkt dat deze CO2-uitstoot 10 procent bedraagt van de wereldwijde CO2-uitstoot. Bovendien wordt er bij de productie van kleding veel water gebruikt, wat ook zeer belastend voor het milieu is. En hebben we het al gehad over alle kledinglabels, kledinghangers en verpakkingen? Deze zijn veelal gemaakt van plastic en dit plastic belandt uiteindelijk in de natuur. 
 

Duurzame kleding van Elevate NXT

Bent u op zoek naar zakelijke kleding, bijvoorbeeld voor het kleden van uw medewerkers? Of zoekt u T-shirts en polo’s die u kunt weggeven aan uw klanten? Kies in deze gevallen voor kleding met een duurzaam karakter. Kies voor kleding van gerecyclede en biologische materialen. BOVI salespromotion is leverancier van het duurzame kledingmerk Elevate NXT. Dit merk biedt promotionele T-shirts en polo’s, gemaakt van gecertificeerde duurzame materialen. Zo zijn de kledingstukken gemaakt van gerecycled polyester en/of organisch katoen. Ook zijn de knoopjes van de polo’s duurzaam, want ze zijn geproduceerd met minder chemicaliën en kleurstoffen. De kledingstukken hebben een moderne en comfortabele pasvorm en zijn verkrijgbaar in tal van trendy kleuren. 


Keurmerken van Elevate NXT

De kledingstukken van Elevate NXT beschikken over onderstaande keurmerken en normen. Daarnaast zijn alle labels en (plastic) verpakkingen van de kledingstukken vervaardigd uit gerecyclede materialen.
 

  • Global Organic Textile Standard (GOTS)
    GOTS is een internationaal erkend keurmerk. De producten met dit kleurmerk bestaan voor 70 óf 95 procent uit biologisch geproduceerde materialen. 
  • Global Recycle Standard (GRS)
    Heeft u een product met een GRS-keurmerk? Dit betekent dat één of meerdere materialen van het product voor minimaal 50 procent uit gerecycled materiaal bestaat. 
  • Oeko-Tex Standard 100
    Oeko-Tex Standard 100 is een test- en certificeringssysteem voor textielproducten. Producten met dit keurmerk bevatten geen schadelijke of gevaarlijke stoffen en zijn dus zacht voor de huid.

  


Bedrukking met duurzame inkt

Zoekt u T-shirts en polo’s voor promotionele doeleinden? De bovenkleding van Elevate NXT kan bedrukt worden met uw logo, bedrijfsnaam of andere tekst. Zo geeft u de kledingstukken een persoonlijk tintje en kunt u de kleding weggeven tijdens beurzen en evenementen. Ook kunt u de kledingstukken gebruiken als bedrijfskleding, bijvoorbeeld in uw restaurant, café of sportschool. Het bedrukken en/of borduren van de kleding gebeurt eveneens op verantwoorde wijze, want er wordt gebruikgemaakt van gecertificeerde duurzame inkten en garens.
 

Elevate NXT bij BOVI salespromotion

Bent u enthousiast geworden en wilt u ook T-shirts en polo’s van Elevate NXT aanschaffen? Aarzel niet en neem contact op met BOVI salespromotion, leverancier van dit prachtige kledingmerk. Onze adviseurs vertellen u graag meer over de mogelijkheden. Indien gewenst kunt u ook een bezoek brengen aan onze showroom in Oudenbosch. Maak vooraf een afspraak en onze adviseurs laten u kennismaken met de artikelen van Elevate NXT. U kunt de materialen voelen en de pasvorm ervaren. Graag tot ziens! 

Geschreven op