Nog twee maanden te gaan tot Kerst! Waardeert u uw medewerkers, klanten of samenwerkingspartners en verrast u hen met een Kerstpakket of eindejaarsgeschenk? Lees op de weblog van BOVI salespromotion meer over de geschiedenis van Kerstgeschenken. 

Het fenomeen van het geven van Kerstpakketten bestaat al zo’n tweehonderd jaar. In die tijd werden burgers beloond met een voedselpakket wanneer zij afgelegen boerderijen afstruinden om de boeren prettige Kerstdagen te wensen. Als dank voor deze Kerstwens ontvingen de burgers etenswaar als melk en krentenbrood met spijs. Ook de (inwonende) boerderijknechten konden rekenen op een mand met lekkers. Tijdens Kerst kregen zij vrij om hun familie te bezoeken en daarbij kregen ze een Kerstmand met lekkernijen en verse producten mee.
 

Voedsel met kleine cadeautjes

In de loop der jaren gaven steeds meer werkgevers hun personeel een pakket met etenswaar cadeau. Deze pakketten worden gegeven als blijk van waardering. Bovenal moesten de pakketten bijdragen aan een éxtra feestelijke Kerst. De Kerstdagen zijn immers feestdagen: feestdagen die je met familie en vrienden doorbrengt. De inhoud van het Kerstpakket veranderde bovendien langzaamaan. Naast eten en drinken worden er ook steeds vaker kleine cadeautjes in geplaatst.
 

Verschillende soorten Kerstpakketten

Tegenwoordig ontvangt zo’n 72 procent van de werknemers een Kerstpakket. Er zijn nu echter wel zeer uiteenlopende soorten Kerstpakketten te bespeuren. Van traditionele pakketten met eten, drinken en kleine cadeautjes, tot cadeaubonnen, tijdschriftenbonnen en belevenissen. Soms worden er heel omvangrijke geschenken gegeven, zoals een reis, een nieuwe fiets of een behandeling bij de plastisch chirurg.
 

Kerstgeschenken van BOVI salespromotion

Wilt u uw medewerkers, collega’s of relaties verrassen met een Kerstpakket? Maak kennis met de Kerstpakketten en eindejaarsgeschenken van BOVI salespromotion! Wij hebben enkele prachtige pakketten voor u samengesteld, die verre van traditioneel zijn. Zo beschikken wij over de prachtige en eigenzinnige pakketten Stoofpot, Wintermood, Fiësta, SeatZac en Botanic Living. Bekijk meer informatie op onze eerdere blogpagina óf breng een bezoek aan onze sfeervol ingerichte Kerstpakketten-showroom.

Geschreven op