Zeer tevreden over langdurige en prettige samenwerking

Groothandel IMS Nederland laat al tien jaar lang relatiegeschenken ontwikkelen door BOVI salespromotion. Yvonne Kersten, marketingmanager bij IMS Nederland, vertelt over de samenwerking en over de kwalitatieve, praktische én mannelijke geschenken die met behulp van BOVI salespromotion tot stand komen. 

IMS Nederland is een groothandel in staal, roestvaststaal en aluminium. Sinds 1954 levert het bedrijf uit Zwijndrecht standaardartikelen én maatwerkproducten aan uiteenlopende bedrijven in onder andere de automotive, transport, bouw, machinebouw en verspanende industrie. IMS Nederland is onderdeel van hoofdconcern IMS Group uit Frankrijk. De marketingactiviteiten die IMS Nederland ontplooit, worden geïnitieerd en uitgevoerd door marketingmanager Yvonne Kersten. Zij schakelt hierbij geregeld de hulp in van BOVI salespromotion. 
 

Van magneetjes tot speelkaarten en balpennen 

Yvonne: “IMS Nederland werkt al tien jaar lang met BOVI salespromotion, en ikzelf zes jaar. We laten uiteenlopende artikelen door BOVI salespromotion ontwikkelen, zoals blikken met stroopwafels, borrelplanken, blikjes met borrelnootjes, magneetjes, zonnebrillen met bewaarzakjes, speelkaarten, balpennen en memoblokken. Veel van deze producten zijn standaardartikelen, maar ze worden altijd voorzien van ons logo, huisstijlkleuren en soms ook foto’s. Wij maken de ontwerpen zelf op, want we hebben een binnendienstmedewerker die heel behendig is met fotografie en ontwerpprogramma’s. Alles komt uit de eigen koker.” 
 

Schuifkaarten met gewichtstabellen

“Artikelen die specifiek voor IMS Nederland worden ontworpen, zijn de schuifkaarten met gewichtstabellen van staal en aluminium”, zo vertelt Yvonne. “Deze kaarten zijn zeer populair bij onze klanten, want in een oogwenk zien zij welke gewichten horen bij alle gangbare vormen en formaten staal- en aluminiumproducten. De schuifkaarten kan je op je bureau leggen, zodat je snel een bepaald gewicht kunt nazoeken. Dit jaar hebben we 500 schuifkaarten laten drukken, en ze waren binnen no time al op. Zo populair zijn ze! Dus de tweede bestelling is de deur al uit.”
 

In overeenstemming met buitendienstmedewerkers

Soms laat Yvonne de artikelen bedrukken met alleen het vierkante logo van IMS Group. “Dat zijn producten die we op bijvoorbeeld een internationale beurs kunnen weggeven. Ik bepaal niet alleen zelf welke artikelen ontwikkeld moeten worden: ook onze buitendienstmedewerkers hebben een stem in het geheel. Zij moeten de relatiegeschenken meenemen en weggeven aan klanten en relaties. Zij mogen daarom ook meebeslissen over de te ontwikkelen artikelen.”
 

Kwalitatief, praktisch én mannelijk

“We zoeken altijd naar hoogwaardige producten die binnen een bepaald budget vallen. Ze hebben een degelijke kwaliteit en ze zijn bovenal heel praktisch”, aldus Yvonne. “Neem als voorbeeld de magneetjes: deze worden gebruikt door de machineoperatoren. Dankzij de magneetjes kunnen zij hun machinehandleidingen of werktekeningen eenvoudig op de machines bevestigen. Ook mogen de artikelen een stoere uitstraling hebben, want ze worden toch vooral door mannen gebruikt. Soms wijken we daar van af, zoals bij de eindejaarsgeschenken. Afgelopen Kerst hebben we een borrelplank met nootjes en Old Amsterdam-kaas weggegeven.”
 

Samen de marketingplanning doornemen

De samenwerking met BOVI salespromotion verloopt volgens Yvonne hartstikke goed. “Ik heb altijd contact met Frank en Anne-Marie. Ik bel en mail hen regelmatig en één of twee keer per jaar bezoek ik de showroom in Oudenbosch. Dan krijg ik een rondleiding door de showroom en maak ik kennis met de nieuwste producten in het assortiment.” De producten die uiteindelijk ontwikkeld worden, passen bij de vooraf opgestelde marketingplanning van IMS Nederland. Wanneer Yvonne langsgaat bij de showroom van BOVI salespromotion, vult ze samen met Frank de marketingplanning in en passen ze daar de producten op aan. 
 

Spijkers met koppen slaan

“We gaan graag langdurige relaties en samenwerkingen aan. Zo weet je wat je aan elkaar hebt en kan je op elkaar bouwen. Dit is ook het geval bij BOVI salespromotion. We werken fijn samen en kunnen vertrouwen op scherpe prijzen en een zeer goede service en begeleiding. Frank maakt altijd een voorselectie en laat mij daar vervolgens uit kiezen. Ik vind dat heel prettig werken, want anders verzuip je in de hoeveelheid artikelen en aanbieders. Frank weet keer op keer precies de juiste artikelen uit te zoeken. En gaat iets niet volgens plan, dan kan ik dit gemakkelijk bespreken. Zo kunnen we spijkers met koppen slaan. BOVI salespromotion is razendsnel en de levertijden zijn ook altijd goed. De zonnebrillen kunnen vaak al binnen twee weken geleverd worden en de schuifkaarten nemen zo’n vier tot zes weken in beslag. Top!”
 

Ook samenwerken met BOVI salespromotion?

Wilt u net als Yvonne van IMS Nederland samenwerken met BOVI salespromotion? Aarzel niet en neem contact met ons op! Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden en nodigen u uit voor een adviesgesprek in onze showroom. Hier laten wij u kennismaken met de artikelen in ons assortiment en bespreken we wat voor moois we voor uw organisatie kunnen ontwikkelen! 

Geschreven op