Senator

Met een kwart eeuw samenwerking, zijn balpennenfabrikant Senator en BOVI salespromotion eigenlijk onafscheidelijk. Het bevestigt enerzijds de naam die Frank Visser en zijn team hebben opgebouwd, anderzijds het vertrouwen dat zij in hun leveranciers stellen. Dit is de manier waarop deze langdurige relatie stand houdt.

Senator is een van origine Duits bedrijf dat balpennen, mokken en notitieboekjes produceert en dat al meer dan negentig jaar met de grootst mogelijke zorg doet. Daarbij staat het personaliseren van het schrijfgerei altijd centraal. En met een verbintenis van ruim 25 jaar met BOVI salespromotion kun je spreken van een succesvolle samenwerking. Jan Lotterman is de contactpersoon voor Senator en verantwoordelijk voor de communicatie en organisatie van alles wat BOVI van hem vraagt. “Ze zijn misschien niet de grootste, maar wel toonaangevend in dit vak!”

Vertrouwen

Met een samenwerking die al zo lang standhoudt, moet er iets aan ten grondslag liggen dat beide partijen het nog steeds met elkaar uithouden. “Wij hebben een relatie die gebaseerd is op vertrouwen”, legt Lotterman uit. “Dat is meer dan 25 jaar geleden begonnen, toen nog met Franks vader. Ik werkte nog in een andere onderneming voordat ik in 1996 met een collega bij Senator begon en BOVI als klant meenam. Wij hebben in elke prijsklasse iets te bieden, alles kunnen we bedrukken en we zijn snel in levering: ideaal dus voor hen. Maar tegelijkertijd komen zij ook met ideeën, ze zijn niet bang om de wensen van hun klanten te bespreken of ze eventueel zelf met ons in contact te brengen.”

Wisselwerking

Dat is overigens niet altijd het geval: een deel van de bedrijven waar Senator mee werkt durft het niet aan om haar klanten kenbaar te maken. “Maar zolang wij ons werk goed doen, hoeft dat de relatie tussen eindgebruiker en tussenpersoon absoluut niet te schaden. Natuurlijk worden we weleens rechtstreeks benaderd. Diegene vragen wij dan bij wie ze normaal hun inkopen doen. In veel gevallen kan Senator ze dan weer doorspelen aan BOVI, wat al meerdere keren succesvol is geweest. Natuurlijk komt het wel eens voor dat het niet klikt met een eindklant. Dan wordt dat ook eerlijk aangegeven. Andersom vragen zij ons om samples en proefmodellen te maken voor klanten die wellicht gebaat zijn bij pennen of mokken.”

Senator_pennen.jpg

Trots

Als een klant eenmaal is aangedragen, is het in feite een kwestie van herhalen. Lotterman: “Het is één van de redenen waarom we al zolang zaken doen. Ons assortiment is vrij stabiel, dus als de eindklant na de eerste order tevreden is, kunnen wij blijven leveren.” Voor een groot gedeelte ligt dat ook bij BOVI. “Ik zou ze absoluut aanraden. Het is een onderneming met een mooie historie met een no-nonsense instelling maar waar zeker ook veel gelachen wordt. Het zijn gewoon harde werkers die betrouwbaarheid voorop hebben staan en meedenken hoe het beter kan.”

Duurzaam

Dat Senator bij BOVI ook hoog in aanzien staat, komt naar voren in hoe de pennenmaker zijn producten produceert. “Dat zit hem in zowel de producten zelf als de manier van produceren”, vertelt Lotterman. “Sowieso moeten we aan alle strenge eisen van de Duitse en Europese normen voldoen aangezien onze fabriek onder de rook van Frankfurt in Groß-Bieberau staat. De meeste energie halen we uit de rivier waaraan wij liggen, de wc’s spoelen we door met regenwater. De ongebruikte spuitgieten hergebruiken we weer en we zorgen dat alle producten van inkt en aardewerk geen of zo min mogelijk slechte stoffen bevatten. En de vervuiling door transport is bij ons natuurlijk veel minder dan onze concurrenten in bijvoorbeeld China!”

Meer dan kunststof

Senator vervaardigt meer dan een stukje plastic: “Een balpen is een stukje techniek, vervaardigd uit hoogwaardig kunststof. Daarbij zijn we op dit moment met meer aandacht en spoed aan het verduurzamen.” Voor BOVI salespromotion is het één van de vele redenen om de samenwerking door te blijven trekken. “Zowel Senator als BOVI mogen best trots op zichzelf zijn!”

0372_Pics_Outdoor_white_1_calypso.jpg

Senator

Facts

  • Goede wisselwerking
  • No-nonsense instelling
  • Betrouwbaar
  • Transparant