Het kabinet heeft enkele belastingmaatregelen afgekondigd om ondernemers in deze moeilijke tijden te steunen. Eén van die maatregelen is de verruiming van de vrije ruimte van de Werkkostenregeling (WKR). Deze is voor 2020 verhoogd naar 3%. Met deze verruiming kunt u extra spenderen aan geschenken voor uw werknemers. 

Bent u een zelfstandig ondernemer met personeel? Dan bent u bij wet verplicht om gebruik te maken van de Werkkostenregeling. Via de Werkkostenregeling, ook wel WKR genoemd, kunt u onbelast vergoedingen aan uw werknemers geven, denk bijvoorbeeld aan Kerstpakketten, zomergeschenken, bloemetjes, cadeaubonnen, gereedschap en tablets. Ook mag u zaken vergoeden waar uw werknemers privé voordeel van ondervinden, zoals een sportschoolabonnement.
 

Vrije ruimte van 1,7% naar 3%

Het totale bedrag van de vergoedingen moet onder de 1,7% blijven van de loonsom van al uw medewerkers samen. Dit wordt ook wel de vrije ruimte genoemd. In mei 2020 is de vrije ruimte voor 2020 echter nogmaals verruimd. Platform Promotional Products (PPP) heeft om een extra verruiming van de Werkkostenregeling gevraagd om ondernemers door de coronacrisis te loodsen. Het verzoek is gehonoreerd en de vrije ruimte bedraagt nu maar liefst 3%! Dit percentage geldt bij een maximale loonsom van € 400.000. Voorbeeld: bij een totale loonsom van € 400.000 kunt u € 12.000 onbelast beschikbaar stellen.
 

Extra spenderen aan geschenken

Deze verruiming van de vrije ruimte is zeer gunstig voor ondernemers met personeel. U kunt in deze financieel moeilijke tijden extra spenderen aan geschenken voor uw werknemers. Zo kunt u uw medewerkers een bloemetje of doos bonbons geven om hen te bedanken voor hun tomeloze inzet tijdens de coronacrisis. Ook kunt u hen extra in de watten leggen met een presentje voor de zomervakantie of een bijzonder geschenk voor de komende feestdagen, zoals Sinterklaas, Kerst en Oud & Nieuw. 
 

Kies voor geschenken van BOVI salespromotion!

Weet u al wat u met de verruiming van de vrije ruimte gaat doen? Heeft u al een geschenk in gedachten, of kunt u wel wat hulp gebruiken bij het bedenken én ontwikkelen van een geschenk voor uw werknemers? Laat u voorlichten door BOVI salespromotion! Wij zijn sinds jaar en dag gespecialiseerd in het ontwikkelen van de meest unieke, meest praktische en meest mooie relatiegeschenken en giveaways. Denk bijvoorbeeld aan zonnebrillen, paraplu’s, rugzakken, koffers, gadgets, elektronica-gifts, borrelplanken en barbecue-attributen. Neem contact met ons op om de mogelijkheden voor uw bedrijf te bespreken! 

Geschreven op