Zoekt u duurzame geschenken waarmee u uw personeelsleden, klanten of zakelijke relaties kunt verrassen? Maak kennis met de IMPACT-collectie, bestaande uit producten die op milieubewuste wijze zijn geproduceerd. De producten zijn exclusief verkrijgbaar via BOVI salespromotion. 

In de wereld wordt het tekort aan water steeds zorgelijker. Naar verwachting zal in 2025 50 procent van de wereldbevolking te maken krijgen met ‘waterstress’. Dat wordt mede veroorzaakt door de productie van textielproducten, want hierbij komt veel water aan te pas. Omdat het probleem wereldwijd is en een wereld zonder water ondenkbaar is, is de IMPACT-collectie op de markt gebracht. Deze collectie richt zich met de productie van hun producten op het verkleinen van het waterverbruik.
 

Duurzame en milieubewuste items 

De IMPACT-collectie helpt een positieve bijdrage te leveren aan het waterverbruik door in de productie gebruik te maken van gerecycled katoen, glas en roestvrijstaal. Met gerecycled katoen wordt er tot wel 1.800 liter water bespaard en met het gebruik van glas en roestvrijstaal wordt de herbruikbaarheid van producten vergroot. Daarnaast wordt er bij elk verkocht product ook nog eens 2 procent van de opbrengsten gedoneerd aan het goede doel Water.org
 

Tracers en blockchain-technologie

De makers van de IMPACT-collectie streven ernaar om greenwashing in de textielindustrie te vermijden en het ware verhaal van gerecyclede stoffen te bewijzen. Om dit te doen, werken ze samen met AWARE™. In samenwerking met AWARE™ maken ze gebruik van speciale disruptive tracers en van blockchain-technologie. Hiermee kunnen ze aantonen dat ze écht gebruikmaken van gerecyclede materialen en hierdoor waterbesparing realiseren. 
 

Trendy producten uit de IMPACT-collectie

De collectie bestaat onder andere uit koeltassen, katoenen draagtassen, anti-diefstal rugzakken, laptophoezen, laptoptassen, portfolio’s (met en zonder rits), laptoprugzakken, koelrugzakken, toilettassen en weekendtassen. Deze zijn allen verkrijgbaar in neutrale modieuze kleuren, zoals zwart, grijs en donkerblauw. Hieronder lichten we enkele producten toe. 

 • Gerecycled katoenen draagtas
  Wilt u milieubewust op pad gaan? Dan is deze gerecyclede katoenen draagtas wat voor u! We hebben natuurlijk al lang geleden vaarwel gezegd tegen plastic tassen, maar met de gerecyclede katoenen tas uit de IMPACT-collectie bent u nóg milieubewuster dan met een standaard katoenen tas. Er wordt namelijk maar 0,02 liter water gebruikt om deze tas te produceren. Tijdens de productie van deze draagtas is 1.200 liter water bespaard. 


   
 • Impact AWARE RPET koelrugzak
  De zomers worden steeds warmer en we zoeken massaal verkoeling. We gaan naar de zee en het zwembad óf we zoeken een park op om daar in de schaduw te picknicken. Deze Impact AWARE koeltas is dan ideaal om mee te nemen. U kunt er heerlijke versnaperingen en drankjes in koel houden. De tas is gemaakt van AWARE polyester en gerecyclede PET-flessen. Tijdens de productie van deze koelrugzak is 19 liter water bespaard.


   
 • Impact AWARE RPET 15,6 anti-diefstal rugzak
  Woont u in een drukke stad of gaat u wel eens reizen? Dan is het fijn dat de rugzak die u meedraagt anti-diefstal is. De rugzak uit de IMPACT-collectie heeft een anti-diefstal design en is niet gemakkelijk open te snijden. De rugzak is gemaakt van AWARE polyester en gerecyclede PET-flessen. Tijdens de productie van deze anti-diefstal rugzak is 20 liter water bespaard.

   
 • Impact AWARE RPET 15,6 laptophoes
  De laptop is een belangrijk onderdeel van ons leven geworden. We gebruiken hem voor onze studie, ons werk én als onze vrijetijdsbesteding. Het is daarom belangrijk dat uw laptop goed beschermd is, zodat u deze veilig overal mee naartoe kunt nemen. De 15,6 inch laptophoes heeft twee voorvakken en 2 pennenlussen en is gemaakt van AWARE polyester en 100% gerecyclede PET-flessen. Tijdens de productie van deze laptophoes is 10 liter water bespaard.

   

Producten uit de IMPACT-collectie bestellen?

Dit is slechts een greep uit de omvangrijke AWARE-collectie. Bekijk alle duurzame producten in de wintercatalogus van BOVI salespromotion (vanaf pagina 10). Wilt u één van deze producten aanschaffen, zodat u deze kunt weggeven aan uw personeelsleden, klanten of zakelijke relaties? Aarzel niet en neem vrijblijvend contact op met de adviseurs van BOVI salespromotion. Zij gaan samen met u op zoek naar het juiste duurzame geschenk! 

Geschreven op