Yes, BOVI heeft dit jaar het gouden certificaat van EcoVadis behaald! Daarmee hebben we een belangrijke stap gezet richting een duurzame bedrijfsvoering. Wij zijn klaar om onze MVO-praktijken naar een nog hoger niveau te tillen, zodat we in de toekomst een platina certificaat kunnen behalen.

Na het behalen van het bronzen certificaat, hebben we ons continu ingezet om onze duurzaamheidsprestaties te verbeteren. Dit heeft geresulteerd in het behalen van het gouden certificaat. Dat is een erkenning voor onze prestaties op duurzaamheidsgebied. Daar zijn wij natuurlijk ontzettend trots op. Maar wat is het EcoVadis-certificaat en wat betekent dit voor u als klant? Lees snel verder.

EcoVadis geeft inzicht in onze MVO-praktijken
In 2007 is het platform EcoVadis opgericht met als doel bedrijven naar een duurzame wereld te leiden. Dit platform beoordeelt de duurzaamheidsprestaties van leveranciers op het gebied van vier thema’s: milieu, arbeidsomstandigheden, ethiek en duurzame inkoop. De duurzaamheidsbeoordelingen geven bedrijven inzicht in hun MVO-praktijken, zodat ze risico’s kunnen verminderen en verbeteringen kunnen doorvoeren.

Platinum, goud, zilver en brons
De uitkomst van de duurzaamheidsbeoordeling bepaalt de mate waarop een bedrijf maatschappelijk verantwoord onderneemt. Als erkenning voor de duurzaamheidsprestaties wordt er een certificaat toegekend. BOVI heeft het gouden EcoVadis-certificaat ontvangen. We zijn erg blij met deze erkenning van onze MVO-praktijken. Daarmee behoren we tot de top 5% van alle soortgelijke bedrijven die EcoVadis heeft beoordeeld. Maar dit is pas het begin. Wij gaan hard aan de slag om onze MVO-praktijken nog verder te verbeteren zodat we in de toekomst platina kunnen behalen.

Wat betekent het EcoVadis-certificaat voor onze klanten?
Bent u op zoek naar een leverancier die duurzaam levert? Dan bent u bij BOVI aan het juiste adres! Wij hebben duurzaamheid hoog in het vaandel staan en werken daarom samen met EcoVadis om onze MVO-praktijken te beoordelen en manieren te vinden om ons duurzaam ondernemerschap te verbeteren. De EcoVadis-certificering toont aan dat wij aan de toenemende vraag naar duurzame producten kunnen voldoen. We letten bij de inkoop van producten niet alleen op de prijs, maar kijken ook naar wat een aankoop voor de mens en het milieu betekent.

Meer weten over BOVI’s duurzaamheidprestaties?
Bent u benieuwd geworden en wilt u meer weten over het gouden EcoVadis-certificaat en wat dit betekent voor u als klant? Graag vertellen de medewerkers van BOVI salespromotion u meer over onze duurzaamheidprestaties. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Geschreven op