Heeft u een druk jaar gehad met weinig tijd voor marketingacties? Zeer begrijpelijk, vooral in dit bijzondere jaar. Zorg dat u komend jaar tijdig uw marketingactiviteiten plant, zodat u uw klanten, zakelijke relaties én medewerkers kunt verrassen met unieke promotieartikelen en relatiegeschenken! BOVI salespromotion vertelt u er meer over. 

Regeert de waan van de dag, bijvoorbeeld omdat u veel spoedklussen heeft? Door deze ad hoc werkzaamheden schieten tal van andere werkzaamheden erbij in. Denk bijvoorbeeld aan marketingacties, relatiebeheer en promotionele activiteiten. Dat is ontzettend zonde. Deze werkzaamheden hebben geen spoed, maar ze zijn wel zeer belangrijk. Belangrijk voor de promotie van uw bedrijf én voor de waardering van uw klanten of medewerkers. Zo komt u weer in beeld bij uw bestaande klanten én kunt u new business aanboren. 
 

Voorkom stress en stimuleer creativiteit

Door uw marketingacties vooruit te plannen, voorkomt u ook een hoop stress en andere kopzorgen. Zo zit u nooit meer met de handen in het haar omdat u geen tijd meer heeft om promotieartikelen te bestellen voor die beurs van volgende week. Voor promotionele artikelen geldt een bepaalde levertijd, inclusief (maatwerk)productie en verzending. Ook dwingt u uzelf om tijdig na te denken en te brainstormen over leuke ideeën. Wanneer u on the spot een leuke marketingactie moet bedenken, dan lukt dit waarschijnlijk niet. Kunt u er even over nadenken of met een team over brainstormen, dan ontstaan er vaak de meest verrassende en unieke ideeën! 
 

Bespaar extra kosten

Tijdig nadenken over uw marketingactiviteiten zorgt niet alleen voor rust, maar u heeft ook creatievere mogelijkheden voor minder geld. Hoe zit dat precies? Plaatst u op het allerlaatste moment een bestelling voor een gepersonaliseerd relatiegeschenk, dan worden hier vaak éxtra kosten voor in rekening gebracht. Denk bijvoorbeeld aan spoedleveringen en invliegkosten. Zonde, want dat is niet nodig. Bovendien hanteren sommige leveranciers zelfs speciale kortingen voor mensen die éxtra vroeg bestellen. Met vroegboekkortingen en early bird-deals worden vroege beslissers beloond. 
 

Reserveer tijd in uw agenda

Zorg dat u tijd in uw agenda reserveert, zodat u tijdig aan de slag kunt met het ontwikkelen van marketingacties en relatiegeschenken. U kunt hierbij tal van zaken vooruitplannen en alvast in de agenda vastleggen. Denk bijvoorbeeld aan een belangrijk bedrijfsjubileum, een open dag, een beursbezoek of de jaarlijkse zomergeschenken, Paasgeschenken en Kerstgeschenken. Ook kunt u inhaken op feestdagen en andere maatschappelijke dagen, zoals Dag van de Zorg, Secretaressedag en Dierendag. Een handig overzicht van deze dagen kunt u vinden op Issuekalender
 

Werk met een jaarplanning

Om in te haken op relevante gebeurtenissen en feestdagen, is het verstandig om te werken met een jaarplanning. In deze planning kunt u alle marketingactiviteiten opnemen die u het komende jaar wilt uitvoeren. Een goed moment om na te denken over een jaarplanning, is tijdens rustige periodes. Wat denkt u van de Kerstperiode of Nieuwjaarsperiode? Veel collega’s, klanten en relaties hebben vrij rond de komende feestdagen. Bent u wel aan het werk, dan heeft u nu de tijd om u te buigen over een jaarplanning voor 2021! 
 

Hulp van BOVI salespromotion

Kunt u hulp gebruiken bij het opstellen van een jaarplanning? Of zoekt u een betrouwbare partij waar u ál uw promotieartikelen kunt onderbrengen? Maak kennis met BOVI salespromotion. Wij zijn specialist in relatiegeschenken, premiums en promotieartikelen en helpen u graag bij het bedenken én ontwikkelen van de meest unieke en opvallende relatiegeschenken en promotieartikelen. Geef uw wensen aan ons door, en binnen afzienbare tijd komen wij bij u terug met verrassende voorstellen! Neem vrijblijvend contact met ons op.

Geschreven op