Steekt u al uw energie in het binnenhalen van nieuwe klanten? De kunst is om bestaande klanten te behouden en de klantrelatie verder uit te bouwen. Hoe u dat doet? BOVI salespromotion geeft u enkele tips voor het onderhouden van klantrelaties.

Tip 1: Creëer vertrouwen

De belangrijkste tip voor het onderhouden van klantrelaties, is het creëren van vertrouwen. Niet voor niets is een mooi gezegde: ‘If people like you, they will listen to you. But if they trust you, they will do business with you’. Communiceert u niet transparant of bent u in uw informatie niet volledig, dan gaat uw zakenrelatie u wantrouwen. Voorkom dit en geef openheid van zaken.

Tip 2: Persoonlijke benadering

Doet u graag zaken met iemand die u niet kent, of doet u liever zaken met iemand die u persoonlijk kent? Juist: het overgrote deel van de mensen kiest het laatste. Zorg voor een goede klantrelatie en spreek uw klanten persoonlijk. Ga op klantbezoek en laat uw gezicht zien: hiermee creëert u gelijk vertrouwen.

Tip 3: Luister naar uw klant

De klant is koning. Luister daarom goed naar de wensen en de eisen van uw klant, en volg deze op. Luistert u niet naar de klant, dan voelt de klant zich opzij gezet en wordt de relatie tussen u en uw klant slechter. Hiermee kunt u uw klant verliezen.

Tip 4: Blijf onder de aandacht

Heeft u eenmaal een klant binnengehaald, dan is het belangrijk om ook daarna onder de aandacht te blijven. Een klant is immers zo vertrokken wanneer hij ergens toch een beter aanbod krijgt. Blijf onder de aandacht door mailings te versturen, speciale VIP-avonden te organiseren en unieke klantenacties op touw te zetten.

Tip 5: Geef eens iets extra’s

Beloon uw trouwe klanten en geef hen zo nu en dan een presentje. Het extraatje kan uiteenlopen van het gratis downloaden van een whitepaper tot het geven van een relatiegeschenk. Met dit geschenk verstevigt u de relatie met uw klanten!

Ontwikkel uw relatiecadeau door BOVI salespromotion

Wilt u uw klanten verrassen met een relatiegeschenk, dan hoeft u hiervoor niet ver te zoeken. Bij BOVI salespromotion vindt u een verscheidenheid aan relatiegeschenken, uiteenlopend van kantoorartikelen tot aan elektronica. Al deze artikelen zijn volledig op maat te maken en zijn ook nog eens eenvoudig te voorzien van uw logo, huisstijlkleuren, persoonlijke boodschap of unieke kreet. Meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op en wij lichten de mogelijkheden aan u toe!
 

 

Geschreven op