Sommige samenwerkingen zijn goud waard. Zo ook het partnerschap tussen BOVI salespromotion en leverancier PF Concept. Destijds heeft Bob Visser de samenwerking opgezet en Frank Visser heeft deze in de loop der jaren uitgebouwd. Martijn Groot Zevert van PF Concept vertelt er meer over.

Maak kennis met Polyconcept Group, de wereldleider in promotionele artikelen. Polyconcept Group is actief in maar liefst vijf werelddelen en heeft een afzetmarkt in meer dan honderd landen. In 1984 heeft Polyconcept Group dochteronderneming PF Concept opgericht. PF Concept is gevestigd in Roelofarendsveen en vanuit deze Zuid-Hollandse plaats wordt de gehele Europese markt bediend. 
 

Giveaways, relatiegeschenken en textielartikelen

PF Concept heeft een zeer ruim assortiment met tienduizend promotionele artikelen en een uitgebreid assortiment met kleding. Van populaire giveaways tot high-end relatiegeschenken en kwalitatieve textielartikelen. Effen gekleurd of bedrukt met logo’s, bedrijfsnamen, slogans of persoonlijke teksten. De productenrange van PF Concept is onderverdeeld in vier segmenten, ook wel ‘vier werelden’ genoemd:

  • Bullet: collectie met betaalbare basisproducten
  • Avenue: collectie met kwaliteitsproducten van bekende merken
  • Label: collectie met bedrukbare kwaliteitskleding
  • WorldSource: collectie met speciale inkoopprocedures en bedrukkingsmogelijkheden
     

Intensief contact

Al meer dan dertig jaar werkt BOVI salespromotion samen met PF Concept. Destijds heeft Visser senior (Bob Visser) de samenwerking opgezet. In de afgelopen jaren is die samenwerking uitgebouwd en steeds verder geïntensiveerd. Martijn Groot Zevert is senior accountmanager bij PF Concept. Sinds negen jaar is hij het vaste aanspreekpunt voor Frank Visser. Martijn vertelt: “Ik heb zeer intensief contact met Frank en zijn collega’s. Iedere vrijdagmiddag bellen wij met elkaar om de huidige orders te bespreken. Daarnaast breng ik iedere maand een bezoek aan de showroom van BOVI salespromotion. Onder het genot van een goede bak koffie loop ik samen met Frank het assortiment door.”
 

Actueel assortiment

“BOVI salespromotion voert veel artikelen van PF Concept en wij willen dit assortiment zo actueel mogelijk houden. Wij spelen met ons assortiment in op trends: onze product developers volgen de ontwikkelingen in de markt. De afgelopen jaren hebben wij bijvoorbeeld veel Fidget Spinners geleverd. Nu is er veel vraag naar Virtual Reality-brillen en draadloze laadstations met de nieuwe QI-technologie. Voorheen brachten wij één keer per jaar een nieuwe productbrochure uit, maar nu hebben wij twee brochures per jaar én iedere maand sturen wij ook nog een mailing met interessante introducties.”
 

Ontzorging met het portal

Bestellingen kunnen eenvoudig geplaatst worden via een online orderverwerkingssysteem, het portal genoemd. Martijn: “Op het portal staat de huidige voorraad. Is er een product uitverkocht, dan kan Frank in één oogopslag zien wanneer er weer nieuwe artikelen worden geleverd. Ook biedt het portal een handig overzicht van alle orders, onbedrukt én bedrukt. Deze orders worden in een duidelijke flow weergegeven. Kortom, met het portal zorgen we voor ontzorging!”
 

Klankbordgroep

Martijn vervolgd zijn verhaal: “Frank is een vakidioot – en dat bedoel ik in de goede zin van het woord. Hij luistert naar de wensen van zijn klanten en weet daarbij altijd de juiste producten voor te stellen. Vernieuwend en uniek. Frank is professioneel, betrokken en enthousiast: niet voor niets maakt hij deel uit van onze klankbordgroep. In deze groep bespreken wij nieuwe productlanceringen en kijken we kritisch naar het huidige assortiment. Wat bevalt en wat bevalt minder goed? Frank is ambassadeur van PF Concept en hij kan dan ook niet ontbreken in deze klankbordgroep.”
 

Open en eerlijk contact

Martijn is erg te spreken over de samenwerking met BOVI salespromotion. “Het contact verloopt fijn en we hebben in de loop der jaren een vertrouwensband opgebouwd. De samenwerking wordt gekenmerkt door de kernwoorden eerlijkheid, loyaliteit en kwaliteit. Wij kijken altijd kritisch naar onszelf en naar onze producten. Gaat er iets niet goed binnen de samenwerking, dan moet dat ook besproken kunnen worden. Frank en ik hebben open en eerlijk contact. Glans krijg je enkel als er af en toe wrijving is!” 
 

Energie van ieder project

“Na al die tijd krijg ik nog energie van ieder project. Of we nu vijftig bedrukte polo’s aan BOVI salespromotion hebben geleverd óf we hebben een order van 50.000 tassen gehad: ik ben tevreden als de order goed is verlopen en de klant én eindklant blij is met de bestelling.”

Geschreven op