Een medewerker, klant of leverancier verrassen? Dat doet u met een bruikbaar relatiegeschenk van BOVI salespromotion. Door verschillende technieken, waaronder Hot Stamping, bedrukken wij allerlei producten: van softshell en papier tot leer en kunstleder. Lees hier over de voordelen van Hot Stamping.

Hot Stamping is een populaire bedrukkingstechniek die veel voordelen kent. Zo krijgen bedrukte producten een luxe uitstraling en een uniek 3D-effect. Benieuwd hoe deze techniek precies werkt en wat Hot Stamping voor uw bedrijf kan betekenen? BOVI salespromotion legt alle voordelen uit van de bedrukkingstechniek Hot Stamping.
 

Bedrukken zonder grenzen

Hot Stamping is een techniek die in de negentiende eeuw zijn intrede deed in de drukwerkwereld, waar het als eerste gebruikt werd voor het bedrukken van boeken met gouden lettering. Ook bij documenten met belangrijke informatie, zoals bankbiljetten of cheques, wordt gebruikgemaakt van Hot Stamping. Vandaag de dag is Hot Stamping nog steeds relevant en wordt het gebruikt op allerlei verschillende oppervlaktes. 
 

Wat is Hot Stamping?

De printmethode Hot Stamping is een reliëfdruk met een kleurloze of metallic afwerking. Een grote stempel wordt op hoge temperatuur in het oppervlakte gedrukt, waardoor een uniek effect wordt gecreëerd. Bij een metallic druk wordt er een folielaag tussen de reliëfstempel en het oppervlak geplaatst. De warme stempel zorgt ervoor dat de folielaag goed op de ondergrond blijft zitten. De folielaag zorgt voor een bijzondere afwerking in een egale kleur. U heeft hierbij keuze uit zilver of goud, metallic groen, metallic rood of metallic blauw. 
 

Het voordeel van Hot Stamping

Hot Stamping kent veel voordelen ten opzichte van andere bedrukkingstechnieken. Naast de chique metallic uitstraling zorgt de reliëfbedrukking voor een 3D-effect dat geschikt is voor vrijwel alle platte oppervlakken. Hoewel sommige bedrukkingstechnieken niet op iedere ondergrond blijven zitten, kunt u met Hot Stamping vrijwel alle vlakke gebieden bedrukken. Of het nu echt leder of kustleder, PU, PVC of papier is: met Hot Stamping worden de mooiste producten bedrukt. Ook is het mogelijk om softshell kleding te bedrukken. Door de hoge kwaliteit van Hot Stamping doorstaat de bedrukking zelfs de meest grondige wasbeurten. 
 

Een eerlijke prijs bij BOVI salespromotion

Bij BOVI salespromotion luisteren wij graag naar de specifieke wensen van de klant. Wilt u meer weten over de mogelijke bedrukkingstechnieken? Neem dan vandaag nog contact op met een van onze adviseurs. Wij vertellen u graag alles over onze drukwerkmethodes en persoonlijke relatiegeschenken. Meer weten over Hot Stamping? Kijk dan snel deze video.

Geschreven op